Přejít k hlavnímu obsahu

Třetí světový turnaj. Riot Games plánují do příštího roku novinku

24. 4. 2024 | 11:10 League of Legends Spekulace
Souboje mezi jednotlivými regiony jsou kořením profesionálního League of Legends. MSI a Worlds jsou každoročně vrcholy esportové scény jedné z nejpopulárnější her světa. Fanoušci už dlouho volají po dalším světovém turnaji. A dost možná se ho dočkají. Podle informací Sheep Esports plánují Riot Games zavedení třetí akce, jež proti sobě svede nejlepší týmy zeměkoule.
Faker a The Shy
Faker a The Shy
Zdroj: Riot Games

Nový světový turnaj v League of Legends by měl probíhat ještě před MSI. Podle Sheep Esports je naplánován do pauzy mezi zimním a jarním splitem. Se systémem tří splitů zatím funguje pouze LEC, je tak pravděpodobné, že změny formátu čekají i další světové ligy včetně LCK nebo LPL.

LCS prý jedná o změně a přechodu na systém tří splitů. Obě západní ligy by tak fungovaly stejně. V Číně a Koreji je budoucnost nejistá, úprava ale zřejmě bude nutná.

Zatím není jisté, jak bude nová soutěž fungovat. Práce teprve začaly, o všem důležitém se ještě jedná. Minimálně jeden tým z každého top regionu (LEC, LCS, LCK, LPL) by měl dostat pozvánku.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).