Přejít k hlavnímu obsahu

Nadějné měření sil s čínským vicemistrem. Humanoid hrál výborně

4. 5. 2024 | 17:30 League of Legends Reportáž
Fnatic byli po nepřesvědčivých výkonech v rankingu většiny expertů a hráčů na samotném dnu mezi top světovými regiony. Moc šancí jim obecně nebylo připisováno. jenže evropská dvojka v zápase proti čínskému Top Esports týmu ukázala, že se může měřit s elitou. V zábavné sérii Fnatic obrali svého soupeře o jednu hru, na vítězství v BO3 sérii to ale nestačilo. V prvních dvou špílech se vynikajícím výkonem blýsknul Marek „Humanoid“ Brázda.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Český midlaner se po dlouhé době vytasil s LeBlanc. Jednoho ze svých nejoblíbenějších šampionů si do boje na Summoner's Riftu vybral Marek „Humanoid“ Brázda poprvé v roce 2024. A ukázal, že na světových turnajích mu to prostě sedí. Vždycky, když se český hráč ukáže proti východním mančaftům, patří mezi největší hvězdy.

V první hře byl Humanoid bohužel jediný, kdo ukázal své maximum. Zbytek Fnatic se trápil, především na botlane byl rozdíl obří. Yu „JackeyLove“ Wen-Bo názorně předvedl, že titul mistra světa nemá náhodou. Jeho extratřída už ve druhé hře nestačila, k Humanoidovi se přidali ostatní, především Óscar „Oscarinin“ Muñoz Jiménez.

Rozhodovat museel třetí zápas. V tom už ale Fnatic došel dech. Jednotlivci Top Esports převálcovali své soupeře na druhé straně, rozdíl byl viditelný i v týmové hře.

Fnatic se tak musí do hlavní fáze MSI probojovat přes nedělní finále lower bracketu. Tam se utkají s GAM Esports, kteří ve vyřazovacím utkání přehráli brazilské LOUD. V druhé skupině se s turnajem rozloučili Estral Esports z Latinské Ameriky.

Program:

Neděle 5. kvetna:

  • 10:00 - PSG Talon vs. FlyQuest
  • 13:00 - Fnatic vs. GAM Esports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).