Přejít k hlavnímu obsahu

Čech v mezinárodní konkurenci uspěl. Z Maďarska přijel se stříbrnou medailí

4. 5. 2024 | 19:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
V4 University Cup ve fotbalovém titulu EA Sports FC 24 proti sobě svedl hráče ze zemí Visegrádské čtyřky - České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. Z Česka se do maďarského Györu vydali dva čeští reprezentanti. Marek „Kapolo“ Kapolka skončil už v základní skupině, Jakub „CptKubajz“ Pudil se probojoval až do velkého finále. V tom prohrál proti Vénu Balázsovi 7:8. Z Maďarska si kromě medaile odváží i 300 eur (7 500 Kč).
Jakub "CptKubajz" Pudil
Jakub "CptKubajz" Pudil
Zdroj: PLAYzone

Jakub „CptKubajz“ Pudil a Marek „Kapolo“ Kapolka v Maďarsku úspěšně reprezentovali Českou republiku. První jmenovaný byl obzvláště úspěšný. Slávistický hráč a profesionál ve hře EA Sports FC 24 ukázal, že Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy může sbírat úspěchy i ve sportu elektronickém.

Ve skupině narazil na budoucího finalistu Véna Balázse a slovenského Jozefa Javorka. Východního souseda porazil, se silným maďarským protiviníkem remizoval. V klidu tak postoupil do play-off.

Po úvodním úspěchu ale přišlo zaškobrtnutí. József Banga porazil Pudila 8:4 a český zástupce se musel prokousat dolní polovinou pavouka. Tam si nejdřív poradil s polskou dvojicí a následně si vychnutal odvetu proti Bangovi. 5:3 a postup do finále.

V něm se Pudil opět utkal s maďarským Vénem Balázsem. V BO2 zápase začal dobře, první zápas vyhrál 5:3. Dvougólový náskok ale neudržel. V druhém špílu prohrál 2:5 a celkově tedy 7:8. Z Maďarska si odváží stříbro a 300 eur (7 500 Kč).

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).